Special Olympic Wiki World Latvijā (10.11.2011.)

Par projektu

Pašreiz Latvija kopā ar vēl vairākām valstīm ir uzsākusi kopējo projektu “Wiki World”. Projekts ir saistīts ar interneta vidi. Pateicoties projektam dalībniekiem ir iespēja apgūt zināšanas IT jomā.

Vadošais partneris šajā projektā ir RIX centrs, kuram bāze ir Londonas Austrumu Universitātē. Projekta noslēgums 2012.g. Londonā Olimpisko un Paralimpisko spēļu norises vietas tuvumā.

Projekta 1. posms

Projekts sākās 17. maijā 2011.g. Briselē, kur piedalījās piecas valstis: Polija, Itālija, Grieķija, Beļģija un Latvija. No Latvijas zināšanas smelties aizbrauca Nadija Strazdiņa, Elviss Strazdiņš (IT speciālists un projekta vadītājs) un Pelču speciālās internātpamatskolas – attīstības centra audzēkņi: Līga Zapacka un Renārs Silavs.

Projekta 2. posms

Projekta 2. posms notika 10. novembrī 2011.g. Rīgā RTU IT fakultātē. Pasākumu atbalstīja RTU, piešķirot mācību semināram vajadzīgo auditoriju ar datoriem. Par veiksmīgo norisi parūpējās Kristīne Ķēniņa.

Latvijā projektā iesaistījās Gaismas speciālās skolas audzēkņi: Jeļena Ķimene un Līga Liepiņa, Sveķu speciālās internātpamatskolas audzekņi: Jānis Turkupolis, Edgars Gabrusenoks un Agrita Binde, Stiklu speciālās internātpamatskolas audzēknis Mārtiņš Vīķis un Pelču speciālās internātpamatskolas – attīstības centra audzēkņi: Nauris Dzintars, Jānis Vanags, Līga Zapacka un Renārs Silavs, skolēniem palīdzēja informātikas skolotājs Māris Diržininka.

Vairums no audzēkņiem piedalījās Speciālās Olimpiādes Vasaras sporta spēlēs Grieķijā.

Semināra laikā dalībnieki varēja:

  • uzzināt par sportistu vadību un kļūt par dažādu plašsaziņas līdzekļu žurnālistu,

  • pilnveidot datorprasmes,

  • iemācīties, kā augšupielādēt fotogrāfijas, video un audio kopā ar tīmekļa saitēm un pievienot failus,

  • apgūt, kā izveidot savu informāciju, pieejamas tīmekļa vietnes.

Mācību seminārs dalībniekiem bija ļoti aizraujošs un piesātināts ar informāciju, audzēkņi izteica vēlmi noorganizēt vēl tādu semināru, piesaistot vēl citus dalībniekus.

Pilikumā ievietoju mācību rokasgrāmatu “Click Start Wiki Website User Guide”

Gribu pateikt PALDIES visiem, kuri iesaistījās projektā Special Olympic Wiki World.

Uz sadarbību!

Jūsu Nadija

{jcomments on}